Veldig mange katolske "konvertitt" blogger

Jeg benyttet en periode sv gårdsdagen med å "surfe" på internett for å bli litt kjent med katolske blogger. Siden jeg er er med på utviklingen av et nettsted (www.katstud.org) er det interesant å se litt på mangfoldet av nettsteder. Det første som slo meg var hvor mange ulike stder det var som publiserte refleksjon av et eller annet kaliber rundt katolsk tro og praksis. Av egen utvitenhet var jeg egentlig mest kjent med bloggene til p Arnfinn Haram og pastor Oddvar Moi og hadde ikke stor kjennskap til andre lignende kanaler.

Men her tok jeg så feil, det finnes et mangfold av blogger, noen som tar utgangspunkt i en vei henimot den katolske kirke, noen som er mer liturgisk orientert og andre igjen som er apologtisk orientert eller har et ønske om å opplyse om den katolske tro og kirke. 

Det som lievel jeg fikk et inntrykk av var at det nesten er utelukkende personer som har konvertert til den katolske eller som er på vei inn den som skriver blogg. Og jeg synes jo det er flott at det er mer åpenhet omkring trosspørsmål og ønske å dele dette med andre. Men jeg lurer litt, hvorfor er det så få "innfødte" katolikker som skriver blogg (noen unntak er det jo) men blandt flertallet er de jo ikke. Tankevekkende er det.

Her kommer en liten liste over noen av de bloggene jeg fant i min usystematiske surfing:

Arnfinn Haram - weblog

Oddvar Moi

Banker på Pavens port

Ivar Bjørnsen

Rosenkransbloggen

Katolsk i hodet

elgenen

Ungpikekatolikk

Grimkjell

Olav Hovdelien

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

asfaltkunst

asfaltkunst

41, Fredrikstad

Undertegnede er 40 år, bor i Onsøy utenfor Fredrikstad. Her bor jeg sammen med min samboer og mine barn. Jeg har høyere utdannelse fra Universitetet i Oslo innen humanistiske fag. Er lektor og jobber som lærer i ungdomskolen. Denne bloggen vil være en form for skriftelig tankespinn omkring dagligdagseting, om samfunn, religiøsitet, filosofi og refleksjon.

Kategorier

Arkiv

hits